גבינת ריקוטה עדינה פוגשת ריבת עגבניות שרי מתקתקה וטריות ירוקה של נבטים. דרך מצוינת לאזן ולהזין את הגוף והנפש
קלו פרוסות לחם מחמצת דגנים מלא, מירחו בגבינת ריקוטה פרסקה, מירחו מעליה מעט ריבת עגבניות שרי, תבלו בפלפל שחור גרוס ומלח ים, הניחו פרוסות דקיקות של צנונית, נבטי חמנייה וזלפו מעל שמן זית ומעט מיץ לימון. הגישו לצד ירקות טריים חתוכים גס וכוס מיץ טבעי סחוט טרי.
ריקוטה פרסקה 9% – בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה בזכות מיעוט הנוזלים.