פסטה ברוטב המבוסס על עגבניות ושום שנצלים יחד עד שטעמם הופך מרוכז ומתקתק בשילוב גבינת סטרקינו נמסה מעל
חממו תנור לטמפרטורה של 200 מעלות, רפדו תבנית תנור בנייר אפייה. הניחו בתבנית עגבניות גדולות וראשי שום, זלפו שמן זית ותבלו במלח, סוכר ופלפל שחור וצלו בתנור במשך חצי שעה. הוסיפו לתבנית עגבניות שרי, זלפו עוד שתי כפות שמן זית והחזירו לצלייה לעוד כשעה עד שקליפות העגבניות משחירות. צננו 10 דקות וקלפו את העגבניות הגדולות מעל התבנית כך שהנוזלים הניגרים מהן יטפטפו אליה. סחטו היטב את הקליפות לפני השלכתן, את עגבניות השרי אין צורך לקלף. העבירו את שני סוגי העגבניות לסיר, סחטו לתוך הסיר את תוכן שיני השום האפויות, הוסיפו את הנוזלים הטעימים שנותרו בתבנית, צקו יין לבן והביאו לרתיחה. הנמיכו את האש ובשלו ללא כיסוי 5 דקות. הוסיפו מים, מלח, סוכר, פלפל שחור וטבעות דקות של פלפל צ'ילי והביאו לרתיחה. בשלו מכוסה ברתיחה עדינה רבע שעה. הוסיפו שמן זית וערבבו, טעמו, תקנו תיבול והסירו מהאש. הביאו לרתיחה סיר עם שפע מי מלח, הוסיפו לסיר פסטה קצרה ובשלו 8-10 דקות לדרגת אל-דנטה וסננו. בינתיים, חממו מהרוטב במחבת רחבה על להבה נמוכה, הוסיפו את הפסטה המבושלת, ערבבו קלות עד שהיא עטופה ברוטב והעבירו לצלחת הגשה. פזרו מעל קרעי עלי בזיליקום וקרעי גבינת סטרקינו והגישו חם.
סטרקינו 20% – גבינה עשירה המתאימה לאפייה ולהתכה, שתשתלב באופן מושלם במאפה או בטוסט. מיוחד לאניני טעם שמחפשים הרפתקה קולינרית