סיקרט דינר 20.01.20- אוראל קמחי

הארוחה האחרונה שלנו הייתה אפופת סודיות יותר מתמיד, כיאה למסעות בזמן ששלחו אותנו היישר אל תל אביב הישנה שנגלתה אלינו במסדרונות של מוזיאון ביפו ויצירותיו של נחום גוטמן, המסע שבין תל אביב ליפו, בין הישן, לחדש.

בין הציורים הממוסגרים, נחשף שף אוראל קמחי וסיפר על התפריט שרקח בהשראה מהאמן גוטמן ולקח את התפריט שלו לכיוון תורכיה והבלקן.

וכך בארוחה רומנטית לאור נרות החלו לצבוע את השולחן צלחות מלאות בלביבות פראסה עם גבינת גרנה פדנו ולאבנה, רוטלו חצילים וריקוטה, סשימי דג לבן וקרם פרש, המשיך לדג מאודה עם תבשיל ארטישוק ירושלמי ושמנת קרם גזר שהוכיחו שאוכל מעולה הוא לא פחות מאומנות מעוררת התפעלות.

רגע לפני הקינוח הוגשה מנת קולטורה נוספת בקומת הגלריה עם הופעה מחממת לב של רון בוחניק.

ריחות הדריים מתקתקים השיבו את הסועדים לשולחן עטוף באלמנטים מהסיפור "בארץ לונבגולו מלך זולו" שאייר גוטמן שנתן השראה לאוראל לחזור לילדות שלו,  בין טארט קליפות תפוזים עם קצפת ועוגת סטיקי טופי עם בננות מקורמלות ופופקורן מתוק עם נגיעת קרם פרש נחתם עוד מסע מוצלח.