אם נבחר שלושה מאכלים לאומיים אין ספק ששקשוקה היא אחת מהם, ואם נבחר את הארוחה ביום האהובה על הישראלים אין ספק שזו תהיה ארוחת הבוקר. סוף סוף הורם הדגל ויצאנו לדרך עם פסטיבל במסעדות ובתי קפה ברחבי הארץ, של הכנת שקשוקות מיוחדות.
הפסטיבל שם את השקשוקה במרכז הבמה, ולקח אותה למקומות ומחוזות קולינאריים מיוחדים. המקומות שהשתתפו הציעו שקשוקות בווריאציות מיוחדות עם מגוון חומרי גלם כמו גבינות מיוחדות (סטרקינו, סנט מור, גבינה כחולה, מוצרלה, קרם פרש ועוד), דגים כבושים, קישואים, ארטישוק, חצילים ובצורות הגשה שונות כמו שקשוקה בלחם, בקדירה, במחבת, בתנור ועוד.
רשימת המקומות שהשתתפו בפסטיבל:
ירושלים: טרטוריה חבה, דרך הגפן, תומס מסריק, לבן.
תל אביב: אתנחתא, ג’רמיה, קפה שיין, אחת העם, קמפנלו, אנינה, תולעת ספרים, קפה יפו, בליקר בייקרי, קפה אברז’, קופי האוס, רוי שוקולד ימית אספרסו חוף כחול ועוד.
גבעתים: טאטי, זליק, קארמה.
איזור השרון: גוטל’ה, הבית בעולש, בליקר פולג, פורט קפה בקיסריה, אתנחתא הרצליה, בוטיק סנטרל (רעננה).
צפון: בורדו, פינגווין (נהריה), שלה, מילקה, מועדון ארוחת הבוקר, גולדה, רפאלו, איסט רסטו בר (קריות) זנזרה (חיפה), בוז’ולה דה מאמא (קרית טבעון), נילי (זכרון), לחם בורקין, פלוגי(בנימינה), קוקייה (דפנה).
דרום: גאטוס, קיטשן (אשקלון), פרימור (אשדוד) פטפוט (באר שבע), קפה אופטימי (אילת), רייצ’ל (אילת).
מרכז: קופיקו, ציונה (נס ציונה).
במהלך הפסטיבל הגישו המסעדות ובתי הקפה המשתתפים תפריט “פסטיבל השקשוקה” ובו מנות שקשוקה יצירתיות בתמחור ידידותי, המחירים נעו בין 39-59 ₪.