נעים להכיר. האיטלקית הכובשת.

אל תתנו לשם לתעתע בכם. הכירו את האיטלקיה הכי שווה בעיר.

10/06/2020

פיצה פורטו כבר הצליחה לעשות כמעט הכל: להגיש קולינריה איכותית לפריפריה, לשלב בין אוכל לאווירה ולגרום לקהל להתאהב. אלא שאת הקורונה, כמו כולנו, גם הם לא צפו. מה שכן, לעומת מסעדות רבות שהחליטו להוריד פרופיל בתקופה האחרונה, בפיצה פורטו החליטו למנף את המצב, להשתדרג ואפילו לפתוח סניף חדש ממש בחודש הבא.

את הסניף החדש של "פיצה פורטו" בגבעתיים, החליטו ברשת לפתוח בחודש הבא, עוד הרבה לפני שמשבר הקורונה נכנס לחיינו. רשת המסעדות האיטלקיות שכבר הפכה לשם דבר אצל חובבי הז'אנר, נמצאת בימים אלה בעיצומם של שיפוצים אחרונים לקראת הפתיחה שעתידה להביא בשורה חדשה אל חיי הלילה של גבעתיים. אולם כדי להבין את הבשורה של פתיחת הסניף החדש, יש צורך לעצור ולחזור אחורה, אל הרגע בו הכול התחיל – הרגע בו קרה הקסם של "פיצה פורטו" שמצליחה למשוך אליה אלפי סועדים בשבוע, כאלה שמעריכים את השילוש הקדוש של קולינריה, איכות ואווירה.

 "הסועד נכנס לתוך חוויה שלמה"

הסניף הראשון של הרשת נפתח לפני כשלוש שנים במתחם האיירפורט סיטי, מה שגרם ללא מעט מסעדנים ואנשים מהתחום להרים גבה. מה גורם למותג  חדש לפתוח את הסניף הראשון שלו  באזור שמוגדר כמתחם תעשייה ומשרדים בפריפריה? בכל זאת לא מדובר בפיצרייה שכונתית (אל תתנו לשם לתעתע בכם) אלא במסעדה גדולה שמבוססת על תפריט איטלקי, מודרני ארטיזנלי ששם דגש על עשייה מקומית של בצק, שימוש בחומרי גלם טריים, שיטות בישול ותהליכים ייחודיים של יד אדם, כאלו היוצרים בצקים ומנות בעלות מרקם עדין ומובחן.

"את המסעדה הראשונה של הרשת פתחנו כי זיהינו צורך של מוצר איטלקי ברמה גבוהה, עם אווירה טובה שמוצע לפריפריה", מספרים עוז כהן ויובל בן משה,  המייסדים, "מבחינתנו זו גולת הכותרת. אנחנו לא יושבים בתל אביב או במקומות בהם הקולינריה פורחת אלא מגיעים אל אזורים בהם זה חסר. הבאנו בשורה גדולה מאוד לאזור של איירפורט סיטי וגם לערים הקרובות כמו שוהם, מודיעין, יהוד והמושבים מסביב. את פתיחת המסעדה לקחנו  ברצינות מרבית ובנינו תפריט איטלקי יחד עם השף רן פולק, כזה הכולל טאבון ענק שמכניס את כל הבאים, אל חגיגת הבצק שכל כך מאפיינת את המטבח האיטלקי. אנשים נכנסים למסעדה ובאמת מגלים קולינריה ואווירה ייחודית. הצוות שלנו הוא כמו משפחה, אלו דברים שגורמים לסועד להיכנס לתוך חוויה שלמה".

לאור ההצלחה, כעבור שנה וחצי מפתיחת הסניף הראשון – נפתח סניף נוסף, הפעם ברמת השרון. "רצינו להגדיר את עצמנו מחדש ולהביא את עצמנו עם כל האיכות שלנו – לשכונות ולערים הקטנות", הם מספרים, מבחינתנו רמת השרון הייתה נקודה שיש בה קהל איכותי שמסתובב בעולם ומגיע אלינו לקבל חוויה של איטליה אמיתית עם כל הסצינה מתחת לבית . את המסעדה ברמת השרון פתחו השניים יחד עם שותף מפעיל נוסף, מאור פינקלשטיין, שמככב בימים אלה על המסך שלכם גם כחתן במסגרת העונה הנוכחית של "חתונה ממבט ראשון". ולמרות ששטח המסעדה אינטימי וקטן יותר, גם שם תוכלו ליהנות מארוחה איטלקית מלאה בכל הרמות.

גבעתיים של היום זו לא גבעתיים של הלילה

כאמור, ביוני הקרוב הייתה מתוכננת להיפתח המסעדה השלישית בגבעתיים. גם שם בחירת המיקום נעשתה באופן מודע מתוך הרצון של הרשת לשלב בין קולינריה לאווירה

"גבעתיים של היום זו לא גבעתיים של לפני חמש שנים", מסביר כהן שהוא במקרה גם תושב העיר, "העיר שפעם נתפסה כעיר עייפה עם אוכלוסייה מבוגרת, היום הצליחה לנכס לעצמה את חיי הלילה האלטרנטיביים. כיום קיימת בעיר סצנה מאוד ערנית של ברים שלוקחים בה חלק רווקים ורווקות, זוגות צעירים ואפילו הורים צעירים שמתגוררים עם הילדים בעיר. לצד אווירת הלילה העשירה הרגשנו  את החוסר בקולינריה אמיתית בעיר. למצוא מקומות שמשלבים את השניים זה דבר נדיר".

המסעדה בנויה כך שבמרכזה עומד טאבון אבן גדול שיוצר באיטליה בעבודת יד. הטאבון מוצב לאפיית הבצקים וסביבו בר משקאות ענק שמציע אלכוהול טוב ויין איכותי. "השאיפה שלנו היא לחבר את איטליה  לעיר תוך התאמה לקהל המקומי", מסביר כהן.

"הקורונה גילתה מיהם השותפים האמיתיים שלך"

ואז הקורונה הגיעה. אף אחד מאתנו לא ראה את זה בא ונראה שגם מסעדות רבות נכנעו למשבר ומצאו את עצמן מאותגרות כלכלית לאור ההנחיה לסגור את המסעדות. אולם ב "פיצה פורטו" הבינו  ששם המשחק הוא להישאר ערניים, חזקים ולהמשיך לשרת את הלקוחות ותוך כדי תנועה ללמוד להתאים את עצמם למצב החדש.

כך שאם חשבתם שהנגיף הקטן הצליח לשבש את התוכניות של הרשת, נדמה שדווקא ההפך הוא הנכון. לא רק שהרשת לא סגרה את המסעדות, אלא היא אפילו תגברה את מערך המשלוחים וגם שיכללה את הערוצים דרכם ניתן להזמין מהמסעדות, כמו למשל אתר אינטרנט חדש ממנו ניתן להזמין משלוחים אונליין וגם חיזוק שיתופי פעולה עם תן ביס, וולט ועוד. בנוסף, הקורונה הביאה בשורה גם לצליאקים ולנמנעים מגלוטן, בטח כשמדובר על תפריט איטלקי – פיצה פורטו יצאה עם ליין מוצרים של פיצה ופסטה ללא גלוטן שיצא לקראת חג הפסח אבל לאור הביקוש נשאר כדייר קבע בתפריט.

"מיד לאחר צאת ההנחיות לסגור את המסעדות היו לנו איזה יום או יומיים של חוסר וודאות מוחלט", מספר כהן "לא היה לנו מושג לאן הדבר הזה הולך והיה מן רגע כזה של הלם. ועדיין, כשההלם עבר הרגשנו והבנו שזו באמת הזדמנות. התעשתנו די מהר מבחינתנו זו הייתה הזדמנות לעשות את כל מה שלא הספקנו להגיע אליו בשגרה המאוד אינטנסיבית בתחום.  הקמנו אתר אינטרנט חדש ומשוכלל שמציע  מערך הזמנות אונליין וריעננו את התפריט כשגולת הכותרת היא בצק פיצה ללא גלוטן  

ואם דאגתם לגבי עתיד הסניף בגבעתיים, אל חשש! המסעדה  מיועדת להפתח בזמן, לפי התכנון המקורי. "כרגע אנחנו רק מחכים להוראות של משרד הבריאות אבל מבחינתנו אנחנו ממשיכים בתוכניות. הסניף בגבעתיים הולך להיפתח, השאלה רק באיזה מתכונת – משלוחים או הגשה פרונטלית".

זאת ההזדמנות גם לומר תודה לקהל שהמשיך לתמוך ולפרגן בכל התקופה הזו. אי אפשר להסביר במילים את הגעגוע שיש לנו לשרת אתכם בחזרה.