גראטן בטטה פקינטי עם צ’יפוטלה וגאודה עיזים

מאפה מפנק המחבר בין מתיקות הבטטה וחריפות פלפל הצ’יפוטלה

קלפו ופרסו דק בטטות. ערבבו שמנת מתוקה עם גבינת גאודה עיזים מגוררת ותבלו באבקת פלפלי צ’יפוטלה מיובשת, מלח ותימין. שמנו תבנית והניחו שכבת פרוסות בטטה, צקו מעל מבלילת השמנת והגבינה, וחיזרו על הפעולה עם יתר פרוסות הבטטה ובלילה השמנת. פזרו מעל קוביות חמאה ואפו מכוסה בתנור עד לריכוך. הסירו את המכסה, פזרו מעל גבינת גרנה פדנו מגוררת והחזירו לאפייה על להזהבה. הוציאו מהתנור והגישו חם לצד סלט ירקות שוק חתוך גס.

גאודה עיזים 32% – גבינה הולנדית בעלת טעם עשיר ודומיננטי, היא נהדרת כפי שהיא, מצוינת לשדרוג כל מגש גבינות, כריך, סלט או גראטן