חריץ קממבר אפויה בדבש מוגשת עם ירקות אביב ירוקים

מנה מרשימה המציגה גבינת קממבר במלוא תפארתה, שבזמן החיתוך תכולתה ניגרת על ירקות ירוקים פריכים מוקפצים

הוציאו כיכר קממבר מאריזתה והניחו על מגש אפייה מרופד בנייר אפייה. הברישו את הכיכר בדבש, פזרו עלי תימין ופלפל שחור גרוס והעבירו לאפייה למשך 10 דקות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות. בזמן האפייה, חממו מעט חמאה ושמן זית במחבת, הוסיפו שום כתוש, קורט פתיתי צ’ילי גרוסים, אפונת שלג, שעועית ירוקה צעירה וזוקיני פרוסים לפרוסות דקות והקפיצו מעל להבה גבוהה במשך שתי דקות עד שהירקות מבושלים אך עדיין שומרים על פריכותם. תבלו במיץ לימון סחוט טרי וקליפת לימון וגוררת, תקנו תיבול והעבירו לצלחת הגשה. הניחו בזהירות מעל לירקות המוקפצים את כיכר הגבינה החמה, פזרו עירית קצוצה והגישו חם.

קממבר בקר 25% – נמנית עם משפחת גבינות עובש לבן חצי-קשות. מקורה בחבל נורמנדי, טעמה עשיר, עמוק ופיקנטי ומרקמה קרמי ומפנק. עשויה 100% חלב בקר כמו במקור הצרפתי.