טורטליני סלק עטוף בענני מנצ’גו

כיסוני פסטה בסגול יפיפה עטופים בקציפה צחורה. תענוג לעין ולחך

הכינו בצק פסטה טרי סגול בתוספת מחית סלק, עטפו בניילון נצמד ושמרו בקירור. ערבבו ריקוטה פרסקה עם מנצ’גו מגוררת, תימין קצוץ דק, מלח ופלפל לתערובת מלית אחידה. רדדו את בצק הפסטה לעלה דק, קרצו ממנו עיגולים, הניחו במרכז כל עיגול כפית מהמלית, סגרו לכיסון בצורת טורטליני, הניחו על מגש מרופד בסמולינה וכסו במגבת בד נקייה. הכינו בסיס לקציפת מנצ’גו: אדו במחבת בשמן זית בצל קצוץ עד לשקיפות, הוסיפו יין לבן וצמצמו למחצית, הוסיפו חמאה, שמנת מתוקה, חלב, ציר ירקות וגבינת מנצ’גו מגוררת, הביאו לסף רתיחה ובשלו 10 דקות. טחנו את הרוטב לנוזל חלק, סננו ושימרו חמים בצד. חממו חמאה במחבת, הוסיפו עלה מרווה קצוץ, שום כתוש ויין לבן וצמצמו במחצית. בשלו את הטורטליני בסיר עם מים רותחים מומלחים, סננו והוסיפו את הטורטליני למחבת יחד עם מעט ממי-הבישול. הקפיצו יחד עד שהטורטליני עטופים בחמאת המרווה, תבלו במלח ופלפל שחור גרוס והעבירו לצלחת הגשה. הוסיפו לבסיס קציפת המנצ’גו החמים לציטין והקציפו בעזרת בלנדר מוט ידני. אספו בעזרת כף את קצף המנצ’גו שנוצר והניחו מעל לטורטליני. עטרו בעלי מרווה פריכים והגישו חם.

ריקוטה פרסקה 9% – גבינה בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה בזכות מיעוט הנוזלים.

מנצ’גו 34% – גבינה קשה מחלב כבשים. גבינה ספרדית קלאסית וידועה. טעמיה אגוזיים ומעט מלוחים. מומלצת להגשה בכריכים או כחלק ממגש גבינות בליווי קרקרים ופירות.