לזניה ארבע גבינות וחצילים פיקנטית

מנה קלאסית בניחוח איטלקי מחמם לב עם נגיעה קטנה של פלפל חריף

פרסו חצילים לאורכם לפרוסות דקות, חממו שמן זית בסיר רחב בעל שוליים נמוכים, טגנו את פרוסות החצילים עד להזהבה, הוציאו מהשמן ושימרו בצד. חממו בסיר בינוני שמן זית ושום, הוסיפו עגבניות שרי ותרכיז עגבניות ובשלו מעל להבה נמוכה במשך חצי שעה. תבלו במלח, סוכר, שבבי פלפל חריף ובזיליקום, בשלו עוד 5 דקות, טחנו בבלנדר לרוטב חלק ושימרו בצד. הניחו בתחתית תבנית משומנת שכבה אחת של דפי לזניה, הניחו מעל שכבת פרוסות חציל, צקו מעל רוטב עגבניות ופזרו תערובת קוואטרו פרומאג’י. חיזרו על הפעולה עוד פעמיים. כסו את התבנית והעבירו לאפייה בתנור שחומם לחום של 180 מעלות עד שדפי הלזניה מתבשלים ומתרככים. הסירו את הכיסוי והחזירו לאפייה בתנור עד שהגבינה על פני הלזניה הופכת שחומה-זהובה. הוציאו מהתנור, המתינו 5 דקות, חיתכו למנות והגישו חם.

קוואטרו פורמאג’י – תערובת גבינות מעולות לאפייה והקרמה. השילוב של כל הגבינות יחד יוצר טעם מיוחד ומרקם מדויק ואהוב של גבינות נמסות ונמתחות.