לינגוויני פוטנסקה וריקוטה מתובלת

מנה המכילה את כל הטוב שיש לים התיכון להציע

הרתיחו מים בסיר גדול, חלטו עגבניות שרי בשלות, צננו, סננו וקלפו. חממו בסיר גדול שמן זית, הוסיפו שום ואת העגבניות הקלופות, הוסיפו רכז עגבניות, תבלו במלח וסוכר ובשלו עד לקבלת רוטב סמיך. בשלו פסטה לינגוויני לדרגת אל-דנטה. חממו במחבת שמן זית עם שן שום כתושה, הוסיפו זיתים מגולענים, צלפים, אנשובי, פלפל חריף ויין לבן ובשלו כדקה. הוסיפו למחבת מרוטב העגבניות, את הלינגוויני ועלי אורגנו, תבלו במלח ופלפל ובשלו עד שהרוטב סמיך ועוטף את הפסטה. העבירו לצלחת הגשה, הניחו מעל כמה כפות ריקוטה, תבלו אותה מעל בפתיתי פלפל צ’ילי גרוס, שמן זית ועלי רוקט טריים והגישו חם.

ריקוטה פרסקה 9% – עשירה בחלבון ודלה בשומן, בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה.