סלט אספרגוס וגבינה כחולה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול

סלט אלגנטי היכול לשמש גם כארוחת צהריים קלילה ומספקת

הכינו רוטב יוגורט: ערבבו יוגורט עיזים עם מיונז איכותי, פטרוזיליה, כוסברה, עירית ונענע קצוצים, חרדל דיז’ון, מלח ומיץ לימון ושימרו בצד. בשלו ביצים לדרגה חצי קשה במשך 8 דקות, צננו, קלפו ושמרו בצד. חלטו אספרגוס במי מלח רותחים למשך חמש דקות, סננו, צננו, חתכו לקטעים של 5 ס”מ והעבירו לקערה. הוסיפו לקערה לבבות חסה חתוכים גס, רצועות דקיקות של בצל אדום, טבעות דקות של בצל ירוק וגבינה כחולה מפוררת. תבלו ברוטב היוגורט, תקנו תיבול והעבירו לקערת הגשה. פזרו מעל שקדים קלויים, עוד גבינה כחולה מפוררת, חצו את הביצים, הניחו מעל והגישו.

יוגורט עיזים 5% – יוגורט במקרם סמיך בניחוח עדין של חלב עיזים, עשיר בחלבון ודל בשומן. נהדר לשומרים על אורח חיים בריא אך מבלי לוותר עם הטעם.

גבינה כחולה 29% – גבינה כחולה מדנמרק באיכות גבוהה ביותר, בעלת טעם מאופיין וברור עם נגיעת חריפות עוקצנית וארומטית ובמרקם קרמי. מתאימה לכריכים, מאפים ופסטה.