סלט טופו חם קר

אמנם סלט, אבל בהחלט יכול לשמש כארוחה טבעונית מספקת וטעימה

פרסו בלוק טופו לקוביות בגודל נגיסה, העבירו לקערה והשרו ברוטב סויה, ג’ינג’ר טרי וסוכר דקלים. חתכו לרצועות דקות פקעת שומר, זוקיני, גזר וצנונית והעבירו לקערת ערבוב. הוסיפו קוביות עגבנייה ועלי כוסברה, תבלו במלח, פתיתי פלפל חריף, מיץ לימון, שמן קנולה ומעט שמן שומשום. צרבו שעועית ירוקה טרייה במחבת פסים והוסיפו גם אותה לקערה. סננו וצרבו גם את קוביות הטופו במחבת פסים והוסיפו לקערה יחד עם מעט מנוזלי המשרה. ערבבו בעדינות, תקנו תיבול, העבירו לקערת הגשה וזרו מעל שומשום קלוי או צנוברים קלויים. הגישו כשהטופו והשעועית עדיין חמימים.

טופו – גבן איכותי של פולי סויה הנותן מענה לצריכת חלבון מן הצומח, ניטרלי בטעמו, צמיג במרקמו, ומאפשר הכנת מגוון רחב של מנות.