סלט סלקים וגורגונזולה

סלט סלקים צלויים, נקטרינות צלויות, אגוזי לוז קלויים, גבינת גורגנזולה דולצ’ה ומיקרו כוסברה בוויניגרט הדרים וזרעי כוסברה

פזרו שכבה נדיבה של מלח גס על תבנית אפייה, הניחו מעל סלקים שטופים בקליפתם וצלו בתנור שחומם לטמפרטורה של 200 מעלות עד שהסלקים רכים. הוציאו את הסלקים מהתנור, צננו, קלפו וחיתכו לפלחים. הניחו בצד. קלו אגוזי לוז בתנור שחומם לטמפרטורה של 160 מעלות במשך 12-15 דקות. הוציאו והניחו בצד. חיתכו את הנקטרינות לפלחים, תבלו בשמן זית, סוכר חום דמררה, מלח, פלפל שחור גרוס ועלי מרווה טריים. העבירו לתבנית אפייה וצלו בתנור שחומם לטמפרטורה של 250 מעלות עד לקירמול של הנקטרינות. הוציאו והניחו בצד. הכינו וויניגרט של מיץ לימון ומיץ תפוזים סחוט טרי, שמן זית, דבש וזרעי כוסברה והניחו בצד.

סדרו על צלחת הגשה פלחי סלקים ונקטרינות, ביצעו פיסות של גבינת גורגונזולה והניחו בין פלחי הסלקים והנקטרינות, פזרו מעל עלי מיקרו כוסברה ואגוזי לוז קלויים וצקו מעל מוויניגרט ההדרים. הגישו בטמפרטורת חדר.