סלט שפע עגבניות קיץ, עשבי תיבול ובוראטה

סלט פשוט לכאורה, החוגג את החיבור המושלם שבין שני חומרי גלם מעולים

חצו עגבניות שרי אדומות וצהובות, פרסו עגבניות תמר ומגי בשלות לפרוסות בעובי חצי ס”מ, חיתכו לרצועות עגבניות לחות משומרות בשמן זית והעבירו לקערה. אם תוכלו להשיג זנים נוספים של עגבניות בשיאן, מומלץ להוסיף גם אותן לסלט. הוסיפו לקערה עלי ארוגולה, עלי פטרוזיליה, כוסברה ונענע, תבלו בשמן זית פירותי, מעט חומץ בן-יין לבן, מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס, ערבבו בעדינות והניחו על צלחת הגשה. הניחו במרכז הצלחת, מעל לסלט, כדור של בוראטה, פצעו את הכדור בעזרת סכין חדה על מנת שיגיר את השמנת שהוא אוצר בתוכו והגישו מיד.

בוראטה – מעטפת מוצרלה ממולאת בשמנת מתוקה וקרעי מוצרלה. לגבינה טעם מתקתק עם מליחות קלה ומרקם חלק ועשיר. כשבוצעים את הגבינה בסכין, השמנת ניגרת על גבינת המוצרלה ויוצרת חגיגה של טעם חלבי משובח.