עיג’ות חלומי

לביבות ירק וגבינות מתובלות מוגשות לצד מטבל יוגורט מרענן

הכינו מראש מטבל לעיג’ות: ערבבו יוגורט כבשים עם מעט מיץ לימון טרי, שמן זית, מלח ושורש חזרת מגורר ושימרו במקרר עד להגשה. גררו גס זוקיני ותפוח אדמה, גלגלו במגבת בד נקייה, סחטו היטב והעבירו לקערה. הוסיפו בצל ירוק, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר ובזיליקום קצוצים, גבינה בולגרית מסורתית מגוררת, לאבנה, גבינת חלומי מגוררת, ביצים, ופירורי לחם. תבלו במלח, פלפל שחור, מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת, ערבבו והעבירו למקרר לחצי שעה. חממו תנור לטמפרטורה של 220 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה. בעזרת ידיים משומנות, צרו מהתערובת כדורים והניחו על תבנית האפייה במרווח זה מזה. שטחו כל כדור לדיסקית וזרו מעל כל אחת עוד גבינת חלומי מגוררת. העבירו לאפייה בתנור למשך 20 דקות עד שהעיג’ות משחימות. הוציאו מהתנור, פזרו מעל קליפת לימון מגוררת והגישו לצד המטבל הקריר. תוכלו לשמור את העיג’ות עד יומיים במקרר. לנמנעים מגלוטן ניתן להמיר את פירורי הלחם בקמח אורז או שקדים טחונים.

יוגורט כבשים 5% – יוגורט בלקני מעודן המופק בתהליך ייצור מסורתי מ-100% חלב כבשים טרי. טעמו עדין ומרקמו עשיר וסמיך, למרות אחוזי השומן הצנועים: 5% בלבד.

בולגרית מסורתית 16% – גבינה מלוחה מחלב בקר. מרקמה עשיר אך יחסית יבש ולכן היא נוחה לפירור ומתאימה במיוחד לשילוב במאפים או כתוספת לסלטים. משתלבת נהדר בכריכים וטעימה גם כנשנוש בפני עצמה.

לאבנה 5% – גבינה במרקם קרמי וחמצמצות עדינה המתאימה למריחה על לחם או כתוספת לצד סלטים טריים. טעמה מוסיף טריות ורעננות לכריכים וסלטים.

חלומי 24% – הודות לשיטת ייצורה הייחודית, בעת הטיגון או החימום בתנור היא איננה נוזלת או מתפרקת, אלא מפתחת מרקם רך וגמיש וקרום שזוף מעורר תיאבון.