פיצהפיתה פטריות

חצאי פיתה פריכים, או בהגשה עדכנית יותר – דפי טורטייה מקסיקנית, משמשים כמצע פריך לפיצה מהירה עם תוספות שכולם אוהבים

מרחו פיתות חצויות לרוחבן או דפי טורטייה ברוטב עגבניות, תבלו במלח ומעט רוטב פלפלים חריף (טבסקו לדוגמה), פזרו מעל מוצרלה מגוררת ורבעי פטריות שמפיניון צלויות, זלפו מעל מעט שמן זית והעבירו לאפייה בטאבון או תנור לוהט. הוציאו מהתנור, פזרו עלי עשבי תיבול טריים ושבבי גבינת מנצ’גו והגישו חם.

מוצרלה מיוחדת לפיצה 22% – הגרסה הקשה והיבשה יותר של המוצרלה הטרייה. זאת הגבינה המועדפת להכנת פיצה והיא משתלבת נפלא במגוון מאפים. תהליך הייצור שלה זהה לזה של המוצרלה הטרייה, אך היא עוברת יישון וייבוש בתנאים מבוקרים שמעניקים לה את המרקם המוצק, מורידים את שיעור הנוזלים ומאריכים את חיי המדף. לנוחות מקסימלית הגבינה משווקת כשהיא מגורדת – רק לפזר על המאפה או הפיצה ולתנור.

מנצ’גו 34% – גבינה קשה מחלב כבשים. גבינה ספרדית קלאסית וידועה. טעמיה אגוזיים ומעט מלוחים. מומלצת להגשה בכריכים או כחלק ממגש גבינות בליווי קרקרים ופירות.