פיצה קומתיים

שתי שכבות בצק, המון גבינה והנאה נמסה ונמתחת אחת ענקית

הכינו בצק לפיצה והניחו להתפחה. רדדו שני כדורי בצק תפוח לעיגולי בצק. פזרו על בצק אחד ריקוטה סלטה מגוררת, הוסיפו ירקות אנטיפסטי כרצונכם, כסו בבצק השני והדקו יחד את השוליים. הברישו את פני הבצק העליון במעט שמן זית, פזרו מוצרלה מגוררת, תבלו במלח ופלפל שחור גרוס והעבירו לאפייה בטאבון או תנור לוהט. הוציאו מהתנור והגישו חם.

ריקוטה סלטה 14%  – גבינה קשה, מלוחה, מושלמת לגרור. מתאימה כתוספת למאפים, פסטה וסלטים.

מוצרלה מיוחדת לפיצה 22% – הגרסה הקשה והיבשה יותר של המוצרלה הטרייה. זאת הגבינה המועדפת להכנת פיצה והיא משתלבת נפלא במגוון מאפים. תהליך הייצור שלה זהה לזה של המוצרלה הטרייה, אך היא עוברת יישון וייבוש בתנאים מבוקרים שמעניקים לה את המרקם המוצק, מורידים את שיעור הנוזלים ומאריכים את חיי המדף. לנוחות מקסימלית הגבינה משווקת כשהיא מגורדת – רק לפזר על המאפה או הפיצה ולתנור.