קנלוני תרד, קישואים, נענע וגבינת עיזים ברוטב עגבניות לוהט

מנה אלגנטית למראה וטעמים מסעירים מפתיעים

הקפיצו במחבת במעט שמן זית קישואים חתוכים לקוביות קטנות עד להשחמה, הוסיפו עלי בייבי תרד קצוצים, תבלו בשום כתוש, מלח ופלפל, הקפיצו עד שעלי התרד מבושלים, הסירו מהכיריים וצננו. ערבבו גבינת עיזים גולמית, ריקוטה פרסקה ומוצרלה פרסקה מגוררת עם ביצה, שום כתוש ועלי נענע קצוצים, הוסיפו לתערובת את הקישואים ועלי התרד המבושלים, תקנו תיבול, העבירו לשקית זילוף ושמרו במקרר. חממו בקלחת מעט שמן זית, הוסיפו שום כתוש וטגנו קלות, הוסיפו פאסטה עגבניות, מעט נענע מיובשת, פלפל צ’ילי קצוץ דק, תבלו במלח, סוכר וקליפת לימון מגוררת, בשלו על סף רתיחה במשך 10 דקות והסירו מהכיריים. צקו מהרוטב לכיסוי תחתית תבנית אפייה, זלפו את מלית הגבינה לצינורות פסטה קנלוני וסדרו בשכבה אחת אחידה על גבי הרוטב שבתבנית. צקו מעל עוד רוטב עגבניות, פזרו מעל גבינת פקורינו מגוררת, כסו והעבירו לאפייה בתנור עד שהקנלוני רכים. הסירו את הכיסוי ואפו עוד 10 דקות עד להזהבה. הוציאו מהתנור, המתינו 5 דקות, העבירו לצלחת הגשה והגישו חם.

גבינת עזים גולמית 22%– גבינה המשמשת כבסיס להכנת מנות רבות. בעלת טעם מאופיין וברור עם נגיעת חריפות עוקצנית וארומטית של חלב עיזים ובמרקם קרמי. מתאימה להכנת כריכים, מאפים ומילוי פסטה.

ריקוטה פרסקה 9% – בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה בזכות מיעוט הנוזלים.

מוצרלה פרסקה 18% – מיוצרת מ-100% חלב טרי בשיטה ייחודית האחראית על המרקם האלסטי הייחודי הנפרד לחוטים עדינים. טעמה טעם חלב רענן, ולכן לטריות יש חשיבות עליונה. בזכות טעמה המעודן ומרקמה הייחודי, יש לה שימושים רחבים מאוד בבישול ואפייה והיא מתאימה לפיצות, סלטים, כריכים ומאפים.

גבינת פקורינו 34% – גבינה חצי קשה מחלב כבשים בסגנון איטלקי, בעלת טעם אגוזי עם עוקץ קל של חריפות חלב הכבשים. מתאימה לגירור ופריסה לשימוש במאפים, כריכים או סלטים.