ריזוטו ארטישוק עם זיתי קלמטה, אספרגוס וגורגונזולה דולצ’ה

חלטו נצרי אספרגוס במים רותחים מומלחים למשך 2-3 דקות, העבירו למי קרח, סננו, חתכו לקטעים של 4 ס”מ ושמרו בצד. חתכו לאורכם לשמיניות לבבות ארטישוק משומרים ושמרו בצד. גלענו זיתי קלמטה ושמרו בצד. קצצו בצל שאלוט, שום, ועירית ושמרו בצד. הביאו בקלחת לרתיחה קלה ציר ירקות, שמרו עליו מבעבע בעדינות לאורך כל זמן הכנת הריזוטו. המיסו חמאה בסיר, הוסיפו שאלוט קצוץ ובשלו כחצי דקה. הוסיפו לסיר שום קצוץ ואורז ארבוריו המתאים לריזוטו וטגנו יחד כשתי דקות. צקו לסיר מעט יין לבן ובשלו תוך כדי ערבוב עד שהיין נספג באורז. צקו מצקת אחת מהציר החם אל סיר הריזוטו ובשלו תוך כדי ערבוב עד שהציר נספג באורז. הוסיפו עוד מצקת ציר חם אל האורז, והמשיכו בהוספת מצקת אחר מצקת של ציר חם עד שהאורז מבושל לדרגת אל-דנטה. הסירו את הסיר מהכיריים, הוסיפו לריזוטו הרותח קוביות חמאה, אספרגוס, לבבות ארטישוק, זיתי קלמטה ופיסות גבינת גורגונזולה דולצ’ה וערבבו בעדינות עד שהחמאה נמסה אל הריזוטו. צקו מהריזוטו החם לצלחת הגשה, פזרו מעל שברי גורגונזולה דולצ’ה ועירית קצוצה לעיטור, זלפו מעט שמן זית פרחוני והגישו חם.