אנטיפסטי לבנטיני

דואט בין מבחר ירקות אנטיפסטי וגבינת לאבנה מתובלת

פרסו חצילים, פלפלים, זוקיני ודלעת לפרוסות והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה. הניחו על התבנית גם עגבניות שרי צבעוניות, עלי מרווה וחצאי ראשי שום. זלפו בנדיבות שמן זית מעל לירקות, תבלו במלח ופלפל שחור גרוס והעבירו לצלייה בתנור עד שהירקות מתרככים ומזהיבים. הוציאו מהתנור וצננו.

ערבבו לאבנה עם שמן זית, מיץ לימון, סומאק ומלח לתערובת אחידה. הניחו בצלחת מהלאבנה המתובלת, הניחו מעליה מהירקות הצלויים, פזרו עלי פטרוזיליה קצוצים וקרוטונים של קרעי פיתה, זלפו מעט שמן זית והגישו.

לאבנה דרוזית 9% – גבינה רכה המופקת מיוגורט, בעלת טעם חמצמץ אופייני ומרקם חלק וסמיך.