ארטישוק ירושלמי מפוחם עם גבן עיזים

מנה עוצמתית גדושת טעמים ושילובים מנוגדים של צבעים ומרקמים

חממו תנור לטמפרטורה של 250 מעלות ורפדו תבנית אפייה בנייר אפייה. שטפו היטב פקעות של ארטישוק ירושלמי מבלי לקלף אותן והניחו אותן על התבנית. הברישו בשמן זית, פזרו מעל מלח גס והעבירו לצלייה בתנור עד שהקליפה הופכת שחומה וכמעט מפוחמת ובשר הארטישוק הירושלמי מתרכך. הוציאו מהתנור, פרסו בזהירות את הארטישוק הירושלמי לפרוסות דקות בעודו חם מבלי לקלף, והניחו את הפרוסות בשכבה אחידה על צלחת הגשה. תבלו במלח, פלפל שחור, שמן זית וחומץ בלסמי, פוררו מעל גבן עיזים, הניחו עלי כובע הנזיר לעיטור והגישו מיד.

גבינת עיזים גולמית 22% – גבינה המשמשת כבסיס להכנת מנות רבות. בעלת טעם מאופיין וברור עם נגיעת חריפות עוקצנית וארומטית של חלב עיזים ובמרקם קרמי. מתאימה להכנת כריכים, מאפים ומילוי פסטה.