מנה מרתקת ויצירתית המחברת בין איטליה לשכנותיה מדרום לים התיכון.
קלו במשך 25 דקות פלפלים אדומים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 250 מעלות, עד שקליפתם כמעט משחירה. הוציאו מהתנור, קלפו, נקו אותם מגרעינים וטחנו במעבד מזון עם שום כתוש, מעט צלפים, חומץ יין אדום, בזיליקום, סוכר, מלח, פלפל שחור גרוס וגבינת מסקרפונה, עד שמתקבל קרם חלק. תקנו תיבול ושמרו במקרר עד להגשה. טחנו במעבד מזון פלפלים ירוקים חריפים, כוסברה טרייה, שום, חומץ, מלח, כמון ושמן עד לקבלת סחוג ירוק. תקנו תיבול ושמרו במקרר עד להגשה. בזמן ההגשה, צקו מצקת של קרם פלפלים על בסיסה של צלחת הגשה, בצעו כדור בוראטה והניחו חצי כדור מעל לקרם הפלפלים, הניחו מעל מעט סחוג ירוק, זלפו שמן זית וחומץ בלסמי, פזרו מלח ים והגישו מיד.
מסקרפונה – גבינה המשלבת טעם שמנת דשן ומפנק עם מרקם קטיפתי ויציב. בזכות אחוזי הנוזלים הנמוכים, היא מצוינת לבישול ואפייה. מכיוון שטעמה ניטרלי היא משמשת להכנת מנות מלוחות ומתוקות ומצוינת להסמכת מרקים.
בוראטה – מעטפת מוצרלה ממולאת בשמנת מתוקה וקרעי מוצרלה. לגבינה טעם מתקתק עם מליחות קלה ומרקם חלק ועשיר. כשבוצעים את הגבינה בסכין, השמנת ניגרת על גבינת המוצרלה ויוצרת חגיגה של טעם חלבי משובח.