גבינת קממבר בקר וריבת עגבניות שרי בבצק עלים

מנה ראשונה אלגנטית, קלה להכנה, המשלבת מתוק ומלוח, נימוח ופריך

חיתכו בצק עלים לריבועים בגודל 8 ס"מ, הניחו מעל במרכז כל ריבוע כף ריבת עגבניות שרי ופרוסת גבינת קממבר בקר, תבלו בפלפל שחור גרוס, הברישו את השוליים בביצה טרופה והניחו על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, העבירו את תבנית האפייה לתנור ואפו עד שהבצק שחום-זהוב והגבינה מותכת. הוציאו מהתנור, העבירו לצלחת הגשה, פזרו מעל אגוזי מלך קלויים והגישו חם לצד סלט קטן של עלי ארוגולה בוויניגרט הדרים. ניתן להחליף את ריבת עגבניות השרי בטפנד זיתים.

קממבר בקר 25% – נמנית עם משפחת גבינות עובש לבן חצי-קשות. מקורה בחבל נורמנדי, טעמה עשיר, עמוק ופיקנטי ומרקמה קרמי ומפנק. עשויה 100% חלב בקר כמו במקור הצרפתי.