חצ'פורי קוואטרו פורמאג'י וביצת עין

הכינו בצק שמרים לחצ'פורי, חלקו את הבצק לכדורים שווים והניחו להתפחה. בינתיים ערבבו גבינת ריקוטה פרסקה עם תערובת גבינות קוואטרו פורמאג'י, תבלו במלח ופלפל שחור גרוס ושמרו בצד. חממו טאבון לטמפרטורה של 200 מעלות. רדדו את כדורי הבצק למלבנים דקים, מרחו את מלבני הבצק במלית, גלגלו מעט את שני הצדדים הארוכים של המלבן לכיוון מרכז הבצק והדקו את הקצוות ליצירת צורת האליפסה האופיינית לחצ'פורי. הברישו את שולי הבצק בביצה טרופה והעבירו לאפייה בטאבון עד להשחמה. חמש דקות לפני סיום האפייה, הוציאו את החצ'פורי מהטאבון, הוסיפו ביצה שלמה למרכז האליפסה, הניחו מעל לביצה שתי קוביות חמאה והחזירו לטאבון לאפייה של עוד חמש דקות עד שהביצה אפויה, אך החלמון עדיין נוזלי. הוציאו מהטאבון והגישו חם מיד.