לזניה ביאנקה

מאפה עדין של שכבות פסטה, דלעת וזוקיני צלויים וגבינת ריקוטה פרסקה

פרסו דלעת וזוקיני לפרוסות דקות וקלו בתנור עד לריכוך. הכינו רוטב בשמל, תבלו וערבבו אליו גבינת ריקוטה פרסקה ועלי אורגנו טריים. הניחו בתחתית תבנית משומנת דפי לזניה, הניחו מעל שכבת ירקות קלויים, ומעליהם מתערובת הבשמל. חזרו על הפעולה עד למילוי התבנית. כסו ואפו בתנור. הסירו את הכיסוי, פזרו מעל גבינת מוצרלה מגוררת והחזירו לתנור להשחמה. הגישו חם.

ריקוטה פרסקה 9% – עשירה בחלבון ודלה בשומן, בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה.