מאפה אטריות טורקי עם ערימת קאשקבל

בקרב יהודים מארצות הבלקן המאפה הזה מוכר בשם "פסטה קבלת שבת" (שכן מכינים אותה לארוחת צהריים של יום שישי, שהיא לרוב צמחונית ופשוטה לתפעול). כאן בגרסה עשירה במיוחד עם שפע גבינות טעימות. סוד הקסם הוא המשחק בין המעטה הפריך לתוכן הרך

בשלו פסטה רחבה לדרגת אל-דנטה וסננו. ערבבו את הפסטה עם חלב, שמנת מתוקה, מלח, פלפל, ביצים, גבינת גרנה פדנו וגבינת קאשקבל מגוררת. חממו תנור ושמנו תבנית אפייה בחמאה, העבירו את התערובת אל התבנית, כסו ואפו בתנור כשעה. הסירו את הכיסוי ואפו עד להשחמת המאפה. הגישו את המאפה כשהוא חמים.

קאשקבל 26%– גבינה עשויה מחלב בקר ועוברת תהליך הבחלה ארוך שבמהלכו היא מפתחת את טעמה האופייני. לגבינה יכולת המסה מצוינת ולכן היא מתאימה במיוחד לשילוב במאפים.