קלו פלפלים צבעוניים מתוקים ופלפל חריף בתנור או מעל להבה, קלפו וצננו. בשלו שיני שום בשמן זית ברתיחה עדינה עד ששיני השום רכות וצננו. ערבבו במעבד מזון ריקוטה פרסקה עם בולגרית מעודנת לקבלת תערובת המתאימה למטבל. הוסיפו את הפלפלים ושיני השום, הוסיפו גם משמן הבישול של השום, תבלו במלח, מיץ לימון ומעט פפריקה מתוקה וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. הגישו לצד חלה טרייה או בגט לוהט שיצא זה עתה מהתנור.
ריקוטה פרסקה 9% – בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה בזכות מיעוט הנוזלים.