מטבל פיקנטי בטעמים הלוקחים השראה מהמטבל הטריפוליטאי המפורסם המלווה את הקוסקוס
אדו דלעת עד לריכוך מלא, טחנו למחית חלקה וקררו. ערבבו ריקוטה פרסקה עם יוגורט כבשים לקבלת תערובת המתאימה למטבל. הוסיפו את מחית הדלעת, תבלו בשמן זית, מעט מיץ לימון, מלח, פפריקה חריפה, כמון וקימל. הגישו לצד ירקות כבושים קלות או דגים צלויים.
ריקוטה פרסקה 9% – בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה בזכות מיעוט הנוזלים.
יוגורט כבשים 5% – יוגורט בלקני מעודן המופק בתהליך ייצור מסורתי מ-100% חלב כבשים טרי. טעמו עדין ומרקמו עשיר וסמיך, למרות אחוזי השומן הצנועים: 5% בלבד.