מטבל יוגורט ולאבנה בתיבול הל, דבש ושאטה

חיבור מתקתק ומתובל בין מזרח תיכון להודו

השרו חוטי זעפרן במעט מים חמימים. ערבבו יוגורט כבשים עם לאבנה לקבלת תערובת המתאימה למטבל. הוסיפו את המים הזהובים עם חוטי הזעפרן, הל טחון ודבש וערבבו יחד לקבלת תערובת אחידה. תבלו בקורט פלפל שאטה גרוס. זלפו מעל עוד דבש, פזרו פיסטוקים קלויים והגישו לצד פירות טרופיים חתוכים כמו מנגו או אננס.

יוגורט יווני 10% – יוגורט סמיך ועשיר במרקם חלק וקטיפתי וטעם מעודן ושמנתי. נהדר בתוספת פירות או ירקות טריים.

לאבנה 5% – גבינה במרקם קרמי וחמצמצות עדינה המתאימה למריחה על לחם או כתוספת לצד סלטים טריים. טעמה מוסיף טריות ורעננות לכריכים וסלטים.