מטבל לאבנה וחצילים

החמיצות המרעננת של הלאבנה משתלבת באופן נהדר עם טעמו האהוב של החציל הקלוי

קלו חציל מעל להבה גלויה עד לריכוך, והפרידו את בשר החציל מקליפתו. ערבבו לאבנה דרוזית עם יוגורט כבשים לקבלת תערובת המתאימה למטבל. הוסיפו את בשר החציל, שמן זית, מלח, שום כתוש, צ'ילי ירוק קצוץ ועלי זעתר טריים וערבבו עד לקבלת מטבל אחיד. זלפו מעל שמן זית, פזרו שומשום קלוי או צנוברים קלויים והגישו עם פיתות חמות או פוקאצ'ה. המטבל מתאים גם להגשה לצד כרובית צלויה או מטוגנת.

לאבנה דרוזית 9% – גבינה במרקם קרמי וחמצמצות עדינה המתאימה למריחה על לחם או כתוספת לצד סלטים טריים. טעמה מוסיף טריות ורעננות לכריכים וסלטים.

יוגורט כבשים 5% – יוגורט בלקני מעודן המופק בתהליך ייצור מסורתי מ-100% חלב כבשים טרי. טעמו עדין ומרקמו עשיר וסמיך, למרות אחוזי השומן הצנועים: 5% בלבד.