מטבל בעל צבע אדום בוהק וחריפות המחמיאה לחמיצות גבינת הלאבנה
ערבבו במעבד מזון לאבנה עם יוגורט כבשים לקבלת תערובת המתאימה למטבל. הוסיפו עגבניות לחות בשמן זית, מלח, שום וכמה טיפות של טבסקו וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. זלפו מעל מעט שמן זית והגישו לצד קרעי פיתות קלויות או ירקות טריים חתוכים גס. המטבל יתאים להגשה גם לצד ירקות או דגים צלויים.
לאבנה דרוזית 9% – גבינה במרקם קרמי וחמצמצות עדינה המתאימה למריחה על לחם או כתוספת לצד סלטים טריים. טעמה מוסיף טריות ורעננות לכריכים וסלטים.
יוגורט כבשים 5% – יוגורט בלקני מעודן המופק בתהליך ייצור מסורתי מ-100% חלב כבשים טרי. טעמו עדין ומרקמו עשיר וסמיך, למרות אחוזי השומן הצנועים: 5% בלבד.