מטבל בטעמים מפתיעים המתאים להגשה בארוחת הבוקר או לבראנץ'
oערבבו ריקוטה פרסקה עם יוגורט עיזים, הוסיפו שקדים קלויים קצוצים והמתיקו בדבש. הגישו עם פירות טריים, או מרחו מעט מהמטבל על פרוסות בגט קלויה והניחו מעל פרוסת אגס טרי או תאנה. לגיוון ניתן להוסיף למטבל מעט עלי תימין קצוצים דק ולהחליף את השקדים בפיסטוקים קלויים וקצוצים.
ריקוטה פרסקה 9% – בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה בזכות מיעוט הנוזלים.
יוגורט עיזים 5% – יוגורט במקרם סמיך בניחוח עדין של חלב עיזים, עשיר בחלבון ודל בשומן. נהדר לשומרים על אורח חיים בריא אך מבלי לוותר עם הטעם.