מלאנזנה

מאפה עם ריח ומבטא איטלקי. חצילים שחומים ורכים עם רוטב עגבניות טעים וגבינות ריקוטה וגרנה פדנו שנמסות מעל הכל. כמה פשוט ככה טעים!

צקו שמן זית לסיר גדול, הוסיפו שום ובשלו מעל להבה קטנה עד להזהבה. הוסיפו מעט צ'ילי, עגבניות מרוסקות, מלח ופלפל, ערבבו והביאו לרתיחה. בשלו כחצי שעה בבעבוע עדין, הסירו מהכיריים וצננו לטמפרטורת חדר. טחנו את רוטב העגבניות בבלנדר ושמרו בצד. חממו תנור לטמפרטורה של 180 מעלות, הברישו פרוסות חציל בעובי 3 ס"מ בשמן זית משני הצדדים ותבלו במעט מלח ופלפל. רפדו תבנית אפייה בנייר אפייה, סדרו בה את הפרוסות בשכבה אחת, אפו עשרים דקות בתנור, הוציאו וצננו לטמפרטורת החדר (אל תכבו את התנור). ערבבו בקערה גבינת ריקוטה פרסקה, גבינת גרנה פדנו מגוררת, ביצה, בזיליקום ואגוז מוסקט, תבלו במלח ופלפל לפי הטעם ושמרו בצד. צקו מעט מרוטב העגבניות לתבנית אפייה עמוקה, הניחו מעל מחצית מפרוסות החציל, הניחו על כל פרוסה מתערובת הגבינות, כסו בפרוסת חציל נוספת, צקו עוד בנדיבות מרוטב העגבניות, פזרו מעל גבינת גרנה פדנו מגוררת, כסו את התבנית ברדיד אלומיניום, הנמיכו את חום התנור לטמפרטורה של 170 מעלות ואפו במשך עשרים דקות. הוציאו והניחו למאפה לנוח עשר דקות. הגישו את החצילים חמימים עם רוטב העגבניות שבתוכו נאפו.

ריקוטה פרסקה 9% – עשירה בחלבון ודלה בשומן, בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה.

גרנה פדנו 29% – גבינה איטלקית איכותית. טעמה עשיר וארומטי עם רמיזות מתקתקות. בזכות מרקמה המיוחד היא מתאימה ליצירת שבבים בגדלים שונים. הגבינה מצוינת כתוספת למאפים, סלטים ופסטות.