מעטפות פילו במלית גבינות, תרד וצלפים

מאפה קל הכנה בהשראת בורקס תרד בסגנון בלקני

אדו במחבת בצל פרוס דק בשמן זית, הוסיפו שום כתוש, עלי תרד ותבלו. הוסיפו לתרד המאודה, כשהוא כבר קר, גבינת פטה עיזים מפוררת, גבינת ריקוטה פרסקה וצלפים קצוצים. ערבבו למלית אחידה. מלאו דפי פילו במלית התרד וקפלו לצורת מעטפות. הברישו את המעטפות בשמן זית או בחמאה מומסת ואפו בתנור עד שהן שחומות. הגישו חם לצד עגבניות בשלות מגוררות, סחוג ירוק וזיתים.

פטה עיזים 20% – גבינה מלוחה המיוצרת בשיטה מסורתית כנהוג ביוון. בעלת ארומה נהדרת וטעם מלא וייחודי. מרקם הגבינה הופך אותה למצוינת לגירור, כתוספת לסלטים ומאפים.

ריקוטה פרסקה 9% – בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה בזכות מיעוט הנוזלים.