מרק כרישה, בירה וגאודה

חיבור טעמים יוצא דופן ומעניין. מרק חורפי, מחמם וסמיך המגיע ממרכז אירופה

המיסו חמאה בסיר ואדו בו כרישה, שום ובצלים פרוסים. הוסיפו לסיר בירה בהירה, הביאו לרתיחה ובשלו 10 דקות. הוסיפו ציר ירקות, הביאו לרתיחה עדינה, הוסיפו חלב וטחנו הכל לנוזל חלק. ערבבו חמאה מומסת עם קמח עד לקבלת עיסה אחידה, הוסיפו את העיסה למרק ובשלו ברתיחה עדינה עד שהמרק מסמיך. הסירו את המרק החם מהכיריים, הוסיפו אליו תוך כדי ערבוב גבינת גאודה מגוררת ומוצרלה מגוררת, עד שהן נמסות במרק. תבלו במלח ופלפל שחור לפי הטעם, צקו לצלחות הגשה עמוקות, פזרו מעל עירית קצוצה וקרוטונים והגישו חם.

גאודה 30% – גבינה הולנדית בעלת טעם עשיר ודומיננטי, היא נהדרת כפי שהיא, מצוינת לשדרוג כל מגש גבינות, כריך, סלט או גראטן.

מוצרלה מגוררת – גבינה חצי קשה בעלת מרקם אלסטי ייחודי המגיעה כשהיא מגוררת ומוכנה לעבודה. נהדרת לטוסטים ופיצה אך מתאימה גם לכריכים ומאפים.