מרק עגבנית צלויות ומסקרפונה

תערובת זו של מרק עגבניות קטיפתי עשירה בטעמים איטלקיים אותנטיים

חלטו עגבניות בשלות במים רותחים למשך 10 שניות, צננו במי קרח והסירו מהן את קליפתן. חצו את העגבניות, הניחו אותן על תבנית צלייה, תבלו במלח, סוכר ופלפל שחור וזלפו מעל שמן זית וחומץ בלסמי. העבירו את העגבניות לצלייה בתנור בחום של 170 מעלות למשך שעה והניחו בצד. אדו בשמן זית בסיר רחב בצל וגזר קצוצים, עלי תימין ושום, הוסיפו לסיר רסק עגבניות איכותי, את העגבניות הצלויות על נוזליהן וציר ירקות רותח ובשלו יחד. הוסיפו לסיר מסקרפונה וטחנו הכל עד לקבלת מרק קרם חלק. הביאו את המרק עד לסף רתיחה, צקו לקערות הגשה, זלפו מעל מעט שמן זית והגישו חם.

מסקרפונה 40% – גבינה המשלבת טעם שמנת דשן ומפנק עם מרקם קטיפתי ויציב. בזכות אחוזי הנוזלים הנמוכים, היא מצוינת לבישול ואפייה. מכיוון שטעמה ניטרלי היא משמשת להכנת מנות מלוחות ומתוקות ומצוינת להסמכת מרקים.