מרק ריבולטה איטלקי עם מוצרלה מעושנת

מרק ירקות טוסקני משביע מלא בכל טוב

אדו בשמן זית בסיר גדול בצל קצוץ, שום וכרישה. הוסיפו לסיר גזר, קישוא, לפת ושורש סלרי חתוכים לקוביות והמשיכו לבשל בעדינות תוך ערבוב עד שהירקות מתרככים. הוסיפו לסיר ציר ירקות עד לכיסוי הירקות ועלי קייל חתוכים לרצועות ובשלו ברתיחה עדינה כחצי שעה. הוסיפו שעועית לבנה מבושלת, לחם או חלה חתוכים לקוביות, תבלו במלח ופלפל ועלי תימין ובשלו עד שהלחם מתפורר אל המרק. צקו מהמרק הסמיך לקערות הגשה, פזרו מעל מוצרלה מעושנת מגוררת והגישו חם.

מוצרלה מעושנת 22% – קשה יותר ממוצרלה טרייה ובעלת ניחוח מעושן מיוחד. משתלבת נפלא בכריכים, פיצות ובמגוון מאפים.