סלט אדמת בזלת

עדשי בזלת שחורות, סלק וכדורי לאבנה מרכיבים יחד סלט עשיר ומסעיר

בשלו עדשי בזלת שחורות עד שהן רכות אך לא מתפוררות, סננו והעבירו לקערה. צלו סלק עד לריכוך, קלפו, חתכו לקוביות והוסיפו לקערה. הוסיפו עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה ובצל ירוק, תמרים קצוצים ושקדים קלויים, ותבלו במלח, פלפל שחור, מיץ לימון ושמן זית. ערבבו היטב והעבירו לצלחת הגשה רחבה. הניחו מעל כדורי לאבנה ועלים חריפים כמו ארוגולה, ראשד או חרדל, זלפו מעל עוד מעט שמן זית והגישו.

כדורי לאבנה – כדורי לאבנה בשמן. טעמם חמצמץ ועשיר ובעלי מרקם סמיך