סלט פשוט ומיוחד של זוקיני טרי ללא בישול, השומר על פריכות ורעננות ומשתלב נהדר עם מוצרלה פרסקה
חיתכו זוקיני לרצועות דקיקות או ספירלה בעזרת מכשיר ייעודי והעבירו לקערת ערבוב. הוסיפו לקערה עגבניות שרי חצויות, רבעי לבבות ארטישוק, זיתי קלמטה מגולענים ועירית קצוצה. ערבבו בנפרד שמן זית, מיץ לימון, חומץ יין אדום, ממרח עגבניות מיובשות, שום כתוש, דבש, מלח ופלפל שחור לרוטב אחיד. צקו את הרוטב על הירקות שבקערה וערבבו בעדינות. העבירו את הסלט לקערת הגשה, הניחו מעל קרעי גבינת מוצרלה פרסקה והגישו.
מוצרלה פרסקה 18% – מיוצרת מ-100% חלב טרי בשיטה ייחודית האחראית על המרקם האלסטי הייחודי הנפרד לחוטים עדינים. טעמה טעם חלב רענן, ולכן לטריות יש חשיבות עליונה. בזכות טעמה המעודן ומרקמה הייחודי, יש לה שימושים רחבים מאוד בבישול ואפייה והיא מתאימה לפיצות, סלטים, כריכים ומאפים.