חיבור מושלם של חומרי גלם קלילים וקרוטונים פריכים
קרעו חלה לפיסות בגודל קרוטונים, זלפו שמן זית, קלו בתנור, צננו ושמרו בצד. בשלו לבבות ארטישוק, סננו, חתכו לרבעים ושמרו בצד. חצו לבבות חסה ערבית, שטפו וייבשו, המיסו במחבת חמאה ביין לבן, אדו בנוזל זה את לבבות החסה לזמן קצר מבלי שיאבדו את צורתם והעבירו לצלחת הגשה יחד עם מעט מהנוזל שבמחבת. הניחו מעל לבבות ארטישוק, תבלו במלח ופלפל שחור גרוס, פזרו קרוטוני חלה, גררו מעל גבינה צפתית קשה והגישו.
צפתית קשה 10% – גבינה קשה ומלוחה. לאחר הבחלתה מרקמה הופך מוצק וטעמה מרוכז יותר ועשיר למרות אחוזי השומן הצנועים – 10% שומן. היא נחשבת לגבינה המתאימה לגירור ושילוב במאפים וסלטים.