סלט עגבניות וענני ריקוטה

הגשה מיוחדת של ריקוטה אפויה  על סלט טרי. מפגש של מרקמים וטעמים מענג במיוחד

חממו תנור לחום גבוה. הניחו בעזרת כפית נתחי גבינת ריקוטה פרסקה וחצאי עגבניות שרי על תבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה. זלפו מעל שמן זית, מלח ופלפל שחור, פזרו פירורי לחם והעבירו לאפייה בתנור עד שנתחי הריקוטה והעגבניות משחימים קלות. הוציאו ושימרו בצד. ערבבו בקערה עוד חצאי עגבניות שרי, עלי ארוגולה, פרוסות דקות של בצל אדום, זיתים מגולענים וצנוברים, תבלו בשמן זית, מיץ לימון טרי ומלח. העבירו את הסלט לקערת הגשה, פזרו מעל את עגבניות השרי הצלויות ונתחי הריקוטה האפויה, זרו מעל גבינת גרנה פדנו מגוררת והגישו.

ריקוטה פרסקה 9% – בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה בזכות מיעוט הנוזלים.

גרנה פדנו 29% – גבינה איטלקית איכותית. טעמה עשיר וארומטי עם רמיזות מתקתקות. בזכות מרקמה המיוחד היא מתאימה ליצירת שבבים בגדלים שונים. הגבינה מצוינת כתוספת למאפים, סלטים ופסטות.