סלט קפרזה מסורתי עם טוויסט ישראלי וחריף
בשלו גרגירי חומוס קטנים שהושרו במים עד לריכוך, הניחו בצד לצינון וסננו אותם מנוזלים, חיתכו עגבניות שרי צבעוניות לחצאים והעבירו אותם לקערה, הוסיפו בצל סגול פרוס לפרוסות דקות, זיתי טאסוס מגולענים, פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות דקות והוסיפו את גרגירי החומוס המצוננים. ביצעו עם הידיים כדור גבינת מוצרלה פרסקה לחתיכות בגודל ביס והוסיפו לקערה. זלפו מעל שמן זית ומיץ לימון סחוט טרי, תבלו במלח דק לפי הטעם, ערבבו הכל וסדרו על צלחת הגשה. פזרו מעל עלי בזיליקום ואורגנו טריים והגישו.