סהרוני בצק שמרים ממולאים בתערובת פטה כבשים עם עוקץ של פלפל חריף
הכינו בצק שמרים לסמבוסק. קלו בצל סגול ופלפל חריף מעל גריל או בתנור, קלפו וקצצו דק. ערבבו גבינת ריקוטה פרסקה וגבינת פטה כבשים יחד עם הבצל והפלפל החריף ותבלו. קרצו עיגולים של בצק שמרים להכנת סמבוסק, מלאו את הבצק בתערובת הגבינה, קפלו וסיגרו לסהרונים, הברישו בביצה טרופה ופזרו מעל שומשום וקצח. העבירו לאפייה בתנור חם עד שהמאפים הופכים זהובים שחומים. הגישו חם לצד סלט ירקות קצוץ ושמנת.
פטה כבשים 20% – גבינה מלוחה בעלת מרקם מתפורר מחוספס נוחה לפריסה ולגירור. הגבינה מתאימה לסלטים ולאפייה.
ריקוטה פרסקה 9% – בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה בזכות מיעוט הנוזלים.