עוגת קראנץ שמרים ממולאת בקרם מסקרפונה, שבבי שוקולד ואגוזים

לושו במיקסר מצוייד בוו גיטרה קמח, שמרים, סוכר, שמנת חמוצה, ביצים וחמאה לבצק שמרים אלסטי והתפיחו מכוסה עד שהבצק מכפיל את נפחו. ערבבו גבינת מסקרפונה, גבינת ריקוטה, וניל, סוכר, חלמון ומעט קורנפלור לתערובת אחידה. רדדו את הבצק על משטח עבודה מקומח קלות, מרחו מעל לבצק שכבה אחידה של מלית המסקרפונה, פזרו מעל שבבי שוקולד ואגוזי מלך קצוצים גס. גלגלו את הבצק, הניחו בתבניות קראנץ מוארכות, התפיחו שוב כשעה והעבירו לאפייה בתנור בטמפרטורה של 180 מעלות למשך 40 דקות או עד שהקראנץ הופך שחום-זהוב. הוציאו מהתנור, הברישו בנדיבות בסירופ סוכר, צננו, פרסו והגישו.

מסקרפונה 40% – גבינה המשלבת טעם שמנת דשן ומפנק עם מרקם קטיפתי ויציב. בזכות אחוזי הנוזלים הנמוכים, היא מצוינת לבישול ואפייה. מכיוון שטעמה ניטרלי היא משמשת להכנת מנות מלוחות ומתוקות ומצוינת להסמכת מרקים.