עוגת ריקוטה לימון

חממו תנור לטמפרטורה של 160 מעלות. הברישו תבנית סיר פלא לעוגה בחמאה רכה, פזרו שבבי שקדים מולבנים ושמרו בצד. טרפו במיקסר מצוייד בבלון הקצפה חמאה וסוכר עד לקבלת קרם אחיד, טרפו בהדרגה אל תערובת החמאה ביצים, הוסיפו בהדרגה קמח, שמנת מתוקה, גבינת ריקוטה פרסקה, מיץ לימון וקליפת לימון מגוררת וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. צקו את התערובת אל התבנית המשומנת והעבירו לאפייה בתנור למשך 35-40 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא מעט לח. הוציאו את העוגה מהתנור, הפכו את התבנית מעל רשת צינון, צננו לטמפרטורת חדר, חלצו את העוגה מהתבנית, פרסו והגישו.