פוקאצ'ה ביאנקה, בצל אדום בבלסמי, אנשובי, זיתים, רוזמרין וגבינת עיזים

מאפה עז טעם ומפתיע בשילוב שבין החומץ הבלסמי, מליחות
האנשובי והזיתים לגבינת העיזים

הכינו בצק לפוקאצ'ה והניחו להתפחה. בשלו במחבת במעט שמן זית מעל להבה נמוכה בצלים אדומים פרוסים, תבלו במלח ופלפל שחור גרוס. כשהבצלים רכים הוסיפו חומץ בלסמי ועלי תימין והמשיכו לבשל עד שרוב הנוזל התאדה והבצלים ספגו את החומץ. הסירו מהכיריים וצננו. רדדו את הבצק התפוח לעובי 2 ס"מ, הניחו בתבנית מלבנית משומנת בשמן זית, צרו בבצק שקעים בעזרת קצות האצבעות, מרחו שכבה דקה של רוטב ביאנקה על הבצק, צקו מעל את הבצלים המבושלים, סדרו מעל פילה אנשובי, זיתי קלמטה מגולענים, מעט מחטי רוזמרין ופיסות גבינת עיזים גולמית, העבירו לאפייה בטאבון או תנור לוהט. הוציאו מהתנור, זלפו מעט שמן זית והגישו חם.