פיצה אל-טליו

פיצה עבה הנאפית במגש מרובע. תחתיתה פריכה, תוכה רך כענן ועליה גבינת מוצרלה קלאסית נמסה

הכינו בצק לפיצה אל-טליו והניחו להתפחה. שמנו בנדיבות תבנית אפייה בשמן זית, הניחו בה את הבצק ורדדו אותו בעזרת האצבעות על פני כל התבנית. הברישו את פני הבצק במעט שמן זית, פזרו מעל פיסות מוצרלה פרסקה וחצאי עגבניות שרי צבעוניות, תבלו במלח ופלפל שחור גרוס והעבירו לאפייה בטאבון או תנור לוהט. הוציאו מהתנור, עטרו בנגיעות של פסטו בזיליקום ועלי ארוגולה טריים והגישו חם.

מוצרלה פרסקה 18% – מיוצרת מ-100% חלב טרי בשיטה ייחודית האחראית על המרקם האלסטי הייחודי הנפרד לחוטים עדינים. טעמה טעם חלב רענן, ולכן לטריות יש חשיבות עליונה. בזכות טעמה המעודן ומרקמה הייחודי, יש לה שימושים רחבים מאוד בבישול ואפייה והיא מתאימה לפיצות, סלטים, כריכים ומאפים.