פיצה ביאנקה פומוסה (fumosa)

תמימה במראה, אך שובבה בטעם ובניחוח מעושן

הכינו בצק לפיצה והניחו להתפחה. פרסו תפוח אדמה לפרוסות דקות מאד, טגנו בשמן עמוק עד שהן שחומות, סננו והניחו בצד. רדדו כדור בצק תפוח לעיגול בצק, ערבבו ריקוטה פרסקה עם גבינת עיזים גולמית, מרחו שכבה דקה על הבצק, תבלו במלח, פלפל שחור גרוס ועלי תימין טריים, הניחו מעל פרוסות תפוחי אדמה מטוגנים ופרוסות גבינת מוצרלה מעושנת והעבירו לאפייה בטאבון או תנור לוהט. הוציאו, פזרו מעל שבבי בצל מטוגן פריכים והגישו חם.

ריקוטה פרסקה 9% – עשירה בחלבון ודלה בשומן, בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת גם למריחה ולאפייה.

גבינת עזים גולמית 22% – גבינה המשמשת כבסיס להכנת מנות רבות. בעלת טעם מאופיין וברור עם נגיעת חריפות עוקצנית וארומטית של חלב עיזים ובמרקם קרמי. מתאימה להכנת כריכים, מאפים ומילוי פסטה.

מוצרלה מעושנת 22% – קשה יותר ממוצרלה טרייה ובעלת ניחוח מעושן מיוחד. משתלבת נפלא בכריכים, פיצות ובמגוון מאפים.