פיצה מסקרפונה, תאנים ובלסמי

פיצה עם מיטב התוצרת האיטלקית, אבל לא זו הצפויה שחשבתם עליה

ערבבו מסקרפונה עם ריקוטה פרסקה, קליפת לימון מגוררת ומעט אבקת סוכר ושימרו במקרר. הכינו בצק לפיצה והניחו להתפחה. רדדו כדור בצק תפוח לעיגול בצק, מרחו אותו בתערובת הגבינות, פזרו מעל מוצרלה מגוררת, הניחו פרוסות תאנים בשלות, פזרו עלי תימין ומעט מלח-ים והעבירו לאפייה בטאבון או תנור לוהט. הוציאו מהתנור, פזרו מעל עוד עלי תימין, זלפו מעט שמן זית וחומץ בלסמי מצומצם והגישו חם.

מסקרפונה 40% – גבינה המשלבת טעם שמנת דשן ומפנק עם מרקם קטיפתי ויציב. בזכות אחוזי הנוזלים הנמוכים, היא מצוינת לבישול ואפייה. מכיוון שטעמה ניטרלי היא משמשת להכנת מנות מתוקות ומלוחות.

ריקוטה פרסקה 9% – בעלת מרקם המזכיר גבן גולמי וטעם נטרלי, חלבי ומעט מתקתק. היא מצוינת למריחה ולאפייה בזכות מיעוט הנוזלים.

מוצרלה בלוק לפיצה 22% – גבינה מיוחדת לפיצות. מוצרלה חצי קשה בסגנון איטלקי, מתאימה לגירור.