פנקוטה יוגורט כבשים מוגשת עם בישקוטי, רוטב שזיפים ואבקת פירות יער

פינוק קטיפתי המשלב בשלמות חלב כבשים עדין ושזיפים חמצמצים

המיסו ג'לטין במים ושימרו בצד. ערבבו יוגורט כבשים עם קליפת לימון מגוררת ושימרו בצד. חממו בסיר לסף רתיחה שמנת מתוקה וסוכר וניל, הסירו מהכיריים וערבבו בעזרת מטרפה אל השמנת החמה את הג'לטין המומס. צקו לבלילה תוך כדי ערבוב את היוגורט והמשיכו לערבב עד לקבלת בלילה אחידה. סננו את הבלילה, העבירו לכוסות אישיות והעבירו לקירור. גלענו שזיפים אדומים בשלים, העבירו לבישול בסיר עם מים, וניל וסוכר ובשלו עד שהשזיפים רכים. טחנו את השזיפים עם נוזלי הבישול, סננו ושימרו את רוטב השזיפים בקירור. טחנו פירות יער מיובשים לאבקה ושימרו בכלי אטום להגשה. הוציאו את כוסות הפנקוטה מהמקרר, העבירו לצלחת הגשה, צקו מעל מרוטב השזיפים, עטרו באבקת פירות יער והגישו קר עם עוגיות בישקוטי.

יוגורט כבשים 5% – יוגורט בלקני מעודן המופק בתהליך ייצור מסורתי מ-100% חלב כבשים טרי. טעמו עדין ומרקמו עשיר וסמיך, למרות אחוזי השומן הצנועים: 5% בלבד.